Tatuoinnin hinta ym. tietoa.

Tatuoinneilla on yhtä monta hintaa, kuin tekijääkin. Kaikilla studioilla on minimihinta ja usealla tatuoijalla oma aloitushintakin. Tällä kaikella pyritään siihen, että hieman kokematonkin tatuoija saisi työtä ja se kauemmin tehnyt voi keskittyä mittavimpiin teoksiin.

Liiankin usein kuulee marinaa siitä, että pienen pieni tatuointi maksaa satasen. Ehkä onkin syytä valistaa kaikkia, että me kuten jokainen maksaa veroja. Siitä minimihinnasta menee arvonlisävero, työnantajakulut, oma veroprosentti, ositukset vuokraan jne. Eli siitä minimi satasesta tatuoijalle jää käteen neljäkymppiä. Tämä kannattaa pitää mielessä miksi mikäkin maksaa ja joskus paljon.  Täten tatuoinnin ottamisessa ei kannata langeta ”hypeen”. Tutustu mitä kelläkin on hinnoitteluna ja onko tatuoija sen arvoinen.

Pyrin tekemään selkeämmän hintakaavion. Hinta on silti aina tapauskohtainen, johon vaikuttaa moni asia.

-Konsultaatio on ilmainen, kuten sen kuuluukin. Se on ainoa tapa tavata tatuoija ja kevyesti tutustua. Itse vastailen kyllä kysymyksiin postitse ja Facebook/Instagram sovelluksissa aina, kun ennätän. Joten kylmiltään ei tarvitse toimia.

-Sunnitteluhinta on pienemmissä kuvissa 50€ ja isoissa 100€. Summa on erillinen ja maksetaan ennen hahmottelun alkamista. Valmiista malleistani en ota tätä summaa.

-Itse tatuoimisessa ei ole tuntihintaa. Työskentelen kerrallaan hieman päälle neljä tuntia ja on hinnaltaan 400€. Pienempi tatuointi on hinnaltaan 100/200€.  Työskentelen keskiviikosta lauantaihin. Arkipäivä jakaantuu aamuun ja iltapäivään. Aamu noin klo 10-15 ja iltapäivä klo 15-. Lauantaille voi buukata vain aamuajan.

Kaikkiin summiin sisältyy ALV. Pikkukuvapäivä/walk in tatuoinnit ovat erillisiä tästä hinnoittelusta. Pienet ja korkeintaan kahden tunnin tatuoinnit suosittelen otettavan silloin. Hinnat silloin 69/100/150€ riippuen kuvasta. Erillistä suunnitteluhintaa ei tietenkään ole tällöin.

Suuria tatuointeja, vaikkapa koko hihoja kannattaa ajatella maratoonina, joita tehdään, kun lompakko antaa myöten. En ole hitain tekijä, joten minulle pieni tatuointi tarkoittaa reilua kämmenen kokoa värein ja yksityiskohdin. Kehonkohta ja monisäikeisyys määrittää silloin enemmänkin hintaa. Eli hinnoittelu pysyy suurinpiirtein samana, kuin aikasempina vuosina, sillä erolla, että otan erillisen suunnittelumaksun. Työstämieni tatuointien monieleisyys on kasvanut ja vaativat enemmän aikaa syntyäkseen. Ostan useasti kirjoja tietoa varten, käyn museoissa, kuvaamassa kohteita jne. vain jotain tiettyä työtä varten. Saati sitten se aika, joita käytän samaistuakseni tahdottuun tunnelmaan. Kymmenen tuntia pelkkään suunnitteluun on sääntö, kuin poikkeus, joten vuorokauden tunnit jäävät miltei lyhyiksi.

Aina voi kysyä, jos jokin askarruttaa ja pyytää karkeata hinta-arviota.

Siirry sivun alkuun